Lähes seitsemän vuoden toiminnan jälkeen Takomotoiminta päättyy tammikuussa 2017. Näihin vuosiin mahtuu jos jonkinmoista tarinaa, jotka kaikki ovat lähteneet meidän upeista Takojista. Yhdessä olemme uskaltaneet haaveilla, hehkuttaa uusia ideoita sekä innovoida ratkaisuja.

Nyt on aika päästää Takojiamme ääneen. Ohessa on muutamia kommentteja siitä, mitä Takomo on ihmisille antanut. Jos haluat jakaa kokemuksiasi Takomosta, niin lähetä ne sähköpostilla osoitteeseen matti.asumaniemi@yritystakomo.fi

 

”Parasta Takomossa on ollut ihmiset – ihmisten antama tuki ja toisaalta myös oman idean kyseenalaistaminen ovat antaneet paljon” – Niklas

 

”Haluan kiittää Takomoa ja sen henkilökuntaa näistä vuosista, tsempistä, verkostosta, toimitiloista, pajasta, kahvista, tulostimesta ja muusta pienyrittäjille elintärkeästä.” – Mikko

 

”Lämmin kiitos Takomolle, vuosien varrella mukana olleille Takomon toimijoille sekä tietysti kaikille muille Takojille. Todella hienoa ja ansiokasta työtä on Takomossa tehty vuosien varrella Oulun ja oululaisen yrittäjyyden puolesta. Pidetään me kaikki huolta siitä, että sama loistava yhdessä tekemisen meininki säilyy jatkossakin.” – Matti

takomo_144

 

 

 

 

”Haluan kiittää Takomoa, siellä ollutta henkilökuntaa ja kiitos myös kaikki upeat Takojat, joihin olen saanut tutustua. Kiitos myös kaikki te, jotka olitte vaikuttamassa yritykseeni, ilman teitä yritystäni tuskin olisi. Todella hienoa työtä on tehty ja toivottavasti vastaavanlaisia kuitenkin on jatkossakin tarjolla, sillä yrittäjyyteen kannustamista tarvitaan.” Heidi

 

”Kiitos Takojille ja Takomon henkilökunnalle vuosien hienosta työstä. Takomo oli minullekin loistava paikka ideoiden työstämiseen ja itsensä uudelleenkeksimiseen. Vaikka Takomotoiminta päättyy, Takojat eivät katoa – jokaisen meidän sisimmässä on aina isompi tai pienempi Takoja. Toivottavasti myös Takomotoiminnan henki säilyy meidän kaikkien toiminnassa.” – Teuvo

 

”Kiitokset kaikille Takomotoiminnassa mukana olleille. Takomo on ollut minulle eräänlainen kotipesä Nokian irtisanomisten jälkeen, missä olen oppinut paljon yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Takomoa tarvitaan. Arvostan Takomoa ja Takojia erittäin paljon.” – Marja

 

”Ilman Takomoa en olisi saanut mahdollisuutta tutustua loistaviin ihmisiin saati laajennettua verkostoani. Takomo on tuonut samanhenkiset ihmiset yhteen ja näin edesauttanut ihmisten työllistymistä. Omalta kohdaltani näyttää siltä, että Takomon järjestämän Expat Innovation Workshop –kurssin tiimoilta olen ehkä perustamassa yritystä lähitulevaisuudessa ja näin ollen työllistymässä. Kovaa työtä se on vaatinut; pitkiä päiviä, mutta samalla antoisia, sillä Takomon toimiston henkilökunta on auttanut ja auttaa jatkossakin mieltä askarruttavissa kysymyksissä.” – Marko

 

takomo_144

 

 

 

 

”Minulle Takomo on ollut ”autotalli”, jossa olen päässyt toteuttamaan pöytälaatikkoon lojumaan jääneitä innovaatioita.” – Jukka

 

”Takomo on ollut hyvä ympäristö kokeilla juttuja labrassa. Olen saanut paljon ymmärrystä siitä, miten yritys polkaistaan alkuun. Mukava on ollut tutustua uusiin ihmisiin. Erikoisinta on ollut satujen luominen ja vieläpä innovaatiosprinteissä, joissa olen saanut ideointiharjoitusta ja pitsaaminenkin on tullut tutummaksi. Parasta Takomossa on kuitenkin hyvä yhteishenki ja lisäksi Ohviisimon ihmiset ovat aivan mahtavia!” – Timo

 

”Jakamalla ideansa (Takomon termi idean jakamisesta on hehkutus) idea jalostuu, kun muut Takojat antavat hyvää palautetta. Parhaimmassa tapauksessa Takojien joukosta löytyy osaajia ja tiimi ja myöhemmin yritys. Koen Takojien positiivisen asenteen kaikki ideoita kohtaan hyvänä.” – Juha

 

”Parasta Yritystakomossa ovat avoin & inspiroiva ilmapiiri, ideoiden jalostaminen porukalla, verkostoituminen ja vinkit yrittäjäpolulle. Ilman Takomoa en olisi saanut omaa ideaani niin nopeasti lentoon!” – Teemu

 

”On ollut hienoa tutustua Takomoon ja Takojiin. HALI-innovaatiosprintistä on ollut oikeasti hyötyä. Terapeuttina ja yrittäjänä olen saanut paljon tietoa, tutustunut paikallisiin palveluntarjoajiiin ja verkostoitunut. Meillä on pian omaa startuppia tulossa, asiakas löytynyt ja tuotteita tehdään. Kiitos Takomo.” – Hannaleena

 

”Innovaatiosprintin jälkeisen uuden & jännän äärellä. Kiitos Takomo & Takojat hienosta ilmapiiristä, verkostosta ja vertaistuesta!” – Tiina

 

”Harmi, että näin hienon konseptin pitää loppua. Ensinnäkin Takomolta olen saanut itseluottamusta ideoideni työstämiseen. Verkostoituminen on yksi Takomon parhaista puolista – olen tavannut paljon mahtavia ihmisiä sekä saanut uusia yrityskontakteja. Takomon tarjoamat tilat ovat olleet korvaamattomat ja Takomolle tullessa saan käännettyä ajatukseni työskentely”moodiin”. Ideoiden vertaisarviointi auttaa menemään eteenpäin. Takomo on tarjonnut paljon erilaisia mahdollisuuksia.” – Hamid

takomo_144

 

 

Ajankohtaista